Kiné Duprez / Kinesitherapie

Algemene kinesitherapie

Voor diverse problemen van het bewegingsstelsel kan u terecht bij ons in de praktijk:

Rug-nek klachten, post-orthopedie, verstuikingen, spierproblemen, fracturen, peesletsels,..

 

Sport kinesitherapie

Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van specifieke sportletsels en het begeleiden van de sporter van bij het begin van de revalidatie tot het hernemen van de sport (en zelfs erna).

Bij sportrevalidatie zal een groot deel van de behandeling bestaan uit uitgebreide oefentherapie, bovenop de manuele behandeling.

Deze oefentherapie bestaat meestal uit krachttraining, stabilisatietraining, core-stability, stretching, functionele training,…

Op deze manier proberen we de patiënt optimaal voor te bereiden op het hernemen van de sport, met zo weinig mogelijk risico op herval.

Dry needling

Diverse pijnklachten in het lichaam kunnen veroorzaakt worden door gespannen punten (trigger points) in de spieren. Deze trigger points geven niet enkel lokale pijn maar kunnen ook gerefeerde pijn veroorzaken op andere plaatsen in het lichaam.

Met behulp van heel fijne naalden kunnen deze Trigger points aangeprikt worden, op deze manier is het mogelijk om de spier terug in meer ontspannen toestand te krijgen waardoor de pijn afneemt.

Een veel voorkomend voorbeeld hierbij is de M. trapezius (monnikskapspier). Bij heel wat mensen zit deze spier heel gespannen door een slechte houding, langdurige houding aan de pc, stress,.. trigger points in de trapezius kunnen naast de lokale pijn in de nek ook een oorzaak zijn van achterhoofdpijn. Deze punten kunnen heel doeltreffend behandeld worden met dry needling met meestal een positieve evolutie op korte termijn.

 

Manuele therapie

Manuele therapie is een specialisatie  binnen de kinesitherapie waarbij gebruik gemaakt wordt van verschillende technieken:

5

Mobilisaties

5

Manipulaties

(“kraken” in de volksmond)

5

Stretching

5

Fricties

5

Harmonics

5

...

Manuele therapie richt zich op het herstellen van het bewegingsapparaat in zijn normale functie. Hierbij wordt altijd gestart van een uitgebreid onderzoek om zo alle onderliggende factoren op te sporen die mogelijks betrokken zijn bij het letsel.